Met reden geloven
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Met reden geloven


 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

 

 Dinosaurus betrapt in vloedwater

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimema jun 25, 2007 3:58 am

Artikel van de website schepping of evolutie. Sorry voor de gebrekkige layout.

‘Vreselijke hagedis’ gegrepen door vreselijke vloed
door Michael Oard, 5 juni 2007
vertaling FZ, Werkgroep In Genesis


Dinosaurus betrapt in vloedwaterDinosaurus betrapt in vloedwater 5122theropod</A> Theropoda dinosaurus.

In Noord Spanje zijn gefossiliseerde klauwafdrukken gevonden die de paniek onthullen van dieren die aan de verdrinkingsdood probeerden te ontsnappen tijdens de Genesis vloed.
Ruben Ezquerra en vier andere onderzoekers beschrijven in het journal Geology een grote theropoda dinosaurus die vechtend tegen een sterke stroming in diep water koers probeert te houden. [1]
Zij doen in hun rapport verslag van een spoor bestaande uit 12 pootafdrukken die in zandsteen bewaard zijn gebleven.
De reeks van S-vormige krassporen zijn de weergave van een beest dat z’n klauwen in de zandbodem zette terwijl het door een waterstroom van ongeveer 3 m diepte doorploegde. Er zijn enkel klauwsporen achtergebleven omdat het lichaamsgewicht grotendeels door het water werd gedragen tijdens de poging om tegen de stroming in te zwemmen.Van Ezquerra, e.a., Ref. 1
Dinosaurus betrapt in vloedwater 5122clawmarks</A>
Bijschrift afbeelding: De 12 klauwdrukken. Die van de linkerpoot is in lijn met het spoor maar die van de rechterpoot drukt zijdelings weg terwijl de dinosaurus tegen de stroom vocht.


Bewaard gebleven rimpelingen (van de stroming) aangetroffen in de nabije omgeving bevestigen de stromingsrichting en waterdiepte.

Dinosaurus betrapt in vloedwater Start_quoteFossiele sporen zijn kenmerkend verschillend van de meanderende sporen die grazende dieren achterlaten en zij wijzen op dieren die vluchten van een gemeenschappelijke bedreiging uit dezelfde richting.Dinosaurus betrapt in vloedwater End_quote

Elke pootafdruk toont twee of drie lange, slanke groeven uitgesneden door de achterklauwen van de dinosaurus terwijl het op z’n tenen probeerde te lopen (zie figuur). Zijn linkerpoot zette af in voorwaartse richting kraste groeven in de richting van zijn beweging. Zijn rechterpoot zette naar opzij af, in het gevecht tegen de stroming en liet daarbij afdrukken achter onder een hoek t.o.v. zijn voortbewegingsrichting.
Deze sporen kunnen worden toegevoegd aan de reeds velen dinosauruspootafdrukken die in het Cameros Bassin zijn gevonden (La Rioja, Spanje). Van de 10.000 afdrukken die gevonden zijn, zijn de meeste van theropoda afkomstig, hoewel er ook velen van sauropoda afkomstig zijn.
Over de gehele wereld worden dinosaurussporen aangetroffen en zij lopen bijna altijd in rechte lijnen, zoals deze in Spanje. Fossiele sporen zijn kenmerkend verschillend van de meanderende sporen die grazende dieren achterlaten en zij wijzen op dieren die vluchten van een gemeenschappelijke bedreiging uit dezelfde richting.
(zie ook: In de voetstappen van giganten).
Dat de pootafdrukken bewaard zijn gebleven wijst er sowieso al op dat de dinosauriërs onder abnormale omstandigheden werden overvallen. Vooral op het strand of in een sterke stroom zijn voetsporen tegenwoordig snel uitgewist. Maar in het zandsteen in Spanje zijn zelfs de delicate kenmerken van de krassen bewaard gebleven. Dit betekent dat het sediment de sporen (en de rimpelafdrukken) snel bedekte nadat de dinosaurus er voorbij geploeterd was.
Het stromende water was op het bewuste ogenblik verzadigd met zand en slib en toen het waterniveau toenam werd dit in lagen afgezet. In de directe omgeving is meer dan 2,5 m aan zandsteenlagen afgezet, en naast de pootafdrukken bevatten zij ook rimpelsporen ten gevolge van de stroming en onderwater zandduinen.foto door Tas Walker
Dinosaurus betrapt in vloedwater 5122rippleeg</A>
Rimpelingen vastgelegd, alsof de klok stilstaat.

Al dit bewijsmateriaal duidt op een catastrofe en weerlegt de leeftijd die in het rapport aan het fossiel wordt toegewezen. De datering van 125 miljoen jaar veronderstelt dat het sediment ondenkbaar traag werd afgezet. De snelle sedimentatie in diep stromend water is echter veel beter verenigbaar met de wereldwijde zondvloed die 4.500 jaar geleden plaatsvond, vooral wanneer wij bedenken wat er uiteindelijk met de dieren gebeurde die in het gebied werden overvallen.
De op de vlucht geslagen dieren vonden geen veilig heenkomen maar kwamen om in het stijgende water, zoals de Bijbel (Genesis 7:21-23) weergeeft en ook de fossielen laten zien. In het noorden van Spanje zijn vele resten van dinosauriërs gevonden in de door water afgezette sedimenten die nu het uitgeharde gesteente vormen.
Zo beschreef bijvoorbeeld, Science journal in december 2006 een nieuwe sauropode dinosaurus met de naam Turiasaurus riodevensis, [2], [3] een samenvoeging van het Griekse woord Teruel (hagedis) en Riodeva, het dorp in Noordoost Spanje waar zijn fossiele overblijfselen werden gevonden. Met een lengte van 38 meter en een gewicht van 48 ton, wordt verondersteld dat het om de grootste dinosaurus gaat die tot op heden in Europa is gevonden. In totaal werden er bijna 70 fossiele delen teruggevonden wat ongeveer een kwart van zijn skelet vertegenwoordigde. Het moet snel bedekt zijn geweest voordat het geheel ten prooi viel aan bijvoorbeeld aaseters. En het was niet het enige dier dat die manier omkwam. In het gebied waren er ook andere sauropoda, evenals theropoda, vissen, schildpadden en krokodilachtige reptielen, allen versteend. Zij waren de slachtoffers van de gigantische watercatastrofe die zowel land en zeeën beïnvloedde en de volledige aardbol overstroomde.Referenties en aantekeningen[1] Ezquerra, R., Doublet, S., Costeur, L., Galton, P.M. and Perez-Lorente, F., Were non-avian theropod dinosaurs able to swim? Supportive evidence from an Early Cretaceous trackway, Cameros Basin (La Rioja, Spain), Geology 35:507-510,2007.
[2] Royo-Torres, R., Cobos, A. and Alcala, L., A giant European dinosaur and a new sauropod clade, Science 314:1925–1927, 22 December 2006.
[3] Wetenschap rubriek op www.nu.nl met Ook in Europa kwamen reuzendino's voor, 21 December 2006.

Originele Engelse tekst op: http://www.creationontheweb.com/content/view/5122/

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimema jun 25, 2007 4:15 am

Er is niemand die beweert dat er nooit overstromingen zijn geweest. Er zijn juist vele aanwijzingen voor overstromingen. Maar dat er hier en daar sporen zijn van vluchtende dieren in het water, is absoluut geen bewijs voor een wereldwijde overstroming.

Citaat :
Al dit bewijsmateriaal duidt op een catastrofe en weerlegt de leeftijd die in het rapport aan het fossiel wordt toegewezen. De datering van 125 miljoen jaar veronderstelt dat het sediment ondenkbaar traag werd afgezet. De snelle sedimentatie in diep stromend water is echter veel beter verenigbaar met de wereldwijde zondvloed die 4.500 jaar geleden plaatsvond, vooral wanneer wij bedenken wat er uiteindelijk met de dieren gebeurde die in het gebied werden overvallen.
Vreemd dat ze alleen geen botten hebben opgegraven, maar alleen pootafdrukken.

Als je wil hard maken dat er een zondvloed is geweest, moet je toch nog steeds een aantal vragen kunnen beantwoorden in het topic over de zondvloed. Tot nu toe lijkt het er op dat de zondvloed onmogelijk is.
Terug naar boven Ga naar beneden
speedyAantal berichten : 130
Registration date : 26-04-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimedi jun 26, 2007 12:06 am

mooi broodje aap verhaal! lol!
Terug naar boven Ga naar beneden
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimedi jun 26, 2007 12:48 am

esperanza schreef:
Maar dat er hier en daar sporen zijn van vluchtende dieren in het water, is absoluut geen bewijs voor een wereldwijde overstroming.

artikel schreef:
Over de gehele wereld worden dinosaurussporen aangetroffen en zij lopen bijna altijd in rechte lijnen

Alleen dit feit al pleit voor een wereldwijde vloed.

Verder, nog een aantal citaten uit het andere artikel, in de voetstappen van giganten:

"Ten eerste, zijn de individuele sporen die wereldwijd gevonden worden bijna altijd rechtlijnig. [1] Normaal gedrag van dieren zou vaak ook kronkelende sporen moeten vertonen, zoals we ze ook kunnen waarnemen bij sporen achtergelaten in de sneeuw. Rechtlijnige sporen duiden erop dat de dieren angstig waren, alsof ze vluchtten voor een catastrofe"

"Er zijn weinig tot geen sporen van baby’s, of jonge adolescenten gevonden samen met sporen van oudere adolescente en volwassen dinosauriër sporen. Een normale samenstelling van sporen zou overvloedig sporen moeten bevatten van baby, en jong adolescente dieren"

"De sporen worden alleen gevonden op vlakke afzettingen"


@ Wybren:

Hou alstjeblieft op met dit soort onzinnige reacties. Het is best dat jij dit onderzoek niet gelooft (hoezo selecteren op basis van voorkeur?!), maar je hoeft niet iedere keer met een korte reactie te komen dat je het onzin vindt. Het mag wel, maar dan met ARGUMENTEN!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimedi jun 26, 2007 1:04 am

Alex schreef:

artikel schreef:
Over de gehele wereld worden dinosaurussporen aangetroffen en zij lopen bijna altijd in rechte lijnen

Alleen dit feit al pleit voor een wereldwijde vloed.
Dat betekent niet dat op elk stukje van de aarde zulke sporen zijn gevonden, maar verdeeld over de hele aarde.
In Israel heb je zoutafzetting die wijzen op een overstroming in de geschiedenis. Zulke zoutafzettingen heb je ook op andere plekken op de aarde, maar niet overal, en ook niet genoeg voor een wereldwijde vloed.
Citaat :
"Ten eerste, zijn de individuele sporen die wereldwijd gevonden worden bijna altijd rechtlijnig. [1] Normaal gedrag van dieren zou vaak ook kronkelende sporen moeten vertonen, zoals we ze ook kunnen waarnemen bij sporen achtergelaten in de sneeuw. Rechtlijnige sporen duiden erop dat de dieren angstig waren, alsof ze vluchtten voor een catastrofe"
Of als ze een prooi achterna gaan, of zelf een prooi zijn.

Citaat :


"Er zijn weinig tot geen sporen van baby’s, of jonge adolescenten gevonden samen met sporen van oudere adolescente en volwassen dinosauriër sporen. Een normale samenstelling van sporen zou overvloedig sporen moeten bevatten van baby, en jong adolescente dieren"
Idem dito. Er zijn wel meer mogelijkheden te verzinnen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimedi jun 26, 2007 1:27 am

Citaat :
Er zijn wel meer mogelijkheden te verzinnen.

Inderdaad. Maar die van de zondvloed vind ik het meest acceptabel. Het lijkt mij onlogisch dat iedere dinosaurus op de vlucht was voor andere dinosaurussen. Ook is het vreemd, omdat er ook veel sporen van jagers tussen zitten, het zijn niet alleen sporen van prooien.

Wat betreft je andere opmerking:

Citaat :
Vreemd dat ze alleen geen botten hebben opgegraven, maar alleen pootafdrukken.

Het is logisch dat ze bij de voetafdrukken geen of nauwelijks botten vinden, omdat ze door de vloed zijn meegesleurd. Daarom zijn er ook zoveel 'massagraven' gevonden van dinosaurusbotten.

Het is juist vreemd dat we niet meer menselijke botten hebben gevonden. Volgens de evolutietheorie zou de hele aarde vol moeten liggen met botten, met zgn 'missing links', van miljarden mensen, maar hier vinden we niets van!

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitimedi jun 26, 2007 7:47 am

Alex schreef:
Citaat :
Er zijn wel meer mogelijkheden te verzinnen.

Inderdaad. Maar die van de zondvloed vind ik het meest acceptabel. Het lijkt mij onlogisch dat iedere dinosaurus op de vlucht was voor andere dinosaurussen. Ook is het vreemd, omdat er ook veel sporen van jagers tussen zitten, het zijn niet alleen sporen van prooien.

Hoezo het meest acceptabel als je niet eens kan aantonen dat een wereldwijde zondvloed uberhaupt mogelijk was, laat staan dat je kan aannemelijk kan maken dat die er ook echt was.

Over de sporen van jagers: als een dier op jacht is, loopt hij ook doelbewus en in een recht spoor, in plaats van te zigzaggen.


Citaat :
Het is logisch dat ze bij de voetafdrukken geen of nauwelijks botten vinden, omdat ze door de vloed zijn meegesleurd. Daarom zijn er ook zoveel 'massagraven' gevonden van dinosaurusbotten.
Wat noem jij veel? Bij elkaar zijn dat botten van tientallen, misschien een paar honderd dieren.

Citaat :

Het is juist vreemd dat we niet meer menselijke botten hebben gevonden. Volgens de evolutietheorie zou de hele aarde vol moeten liggen met botten, met zgn 'missing links', van miljarden mensen, maar hier vinden we niets van!
In het geval van de evolutietheorie worden de lagen opgebouwd in miljoenen jaren, waardoor de meeste botten vergaan. Maar bij een zondvloed moet bijna elk skelet bewaard zijn gebleven.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Dinosaurus betrapt in vloedwater Empty
BerichtOnderwerp: Re: Dinosaurus betrapt in vloedwater   Dinosaurus betrapt in vloedwater Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Dinosaurus betrapt in vloedwater
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Met reden geloven :: Bible, faith and science :: Nieuws-
Ga naar: