Met reden geloven
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Met reden geloven


 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

 

 Helium wil maar niet ontsnappen!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Helium wil maar niet ontsnappen! Empty
BerichtOnderwerp: Helium wil maar niet ontsnappen!   Helium wil maar niet ontsnappen! Icon_minitimedo apr 26, 2007 2:23 am

Helium kennen jullie allemaal van de balonnen gevuld met helium. Het grappige van zo'n ballon is dat als je hem loslaat, hij direct naar boven toe vliegt. Dit komt door de eigenschap van helium.

Alle radioactieve elementen die in de natuur voorkomen produceren helium tijdens hun verval (uiteenvallen van uranium tot lood). Echter, er bevindt zich veel te weinig helium in de atmosfeer van de aarde om miljarden jaren van verval te verklaren. Sterker nog, de hoeveelheid helium is slechts 0,05% van de verwachte hoeveelheid helium! En hierbij wordt ook rekening gehouden met de snelheid waarmee helium ontsnapt naar de ruimte.

Een ander onderzoek, gepubliceerd in Journal of Geophysical Research laat zien dat Helium, ontstaan door radioactief verval in diep gelegen hete gesteenten, geen tijd heeft gehad om te ontsnappen. Hoewel de gesteenten officieel meer dan één miljard jaar zijn! De hoeveelheid aanwezige helium suggereert dat het gesteente niet ouder kan zijn dan enkele duizenden jaren!

De bijbelse visie, die leert dat de aarde slecht ongeveer 6000 jaar bestaat, is dus een betere verklaring voor het heliumraadsel.

Bronnen: Argumenten voor een jonge aarde, door dr. D. Russell Humphreys
Moderne wetenschap en de bijbel, door drs. B.Hobrink
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
Kheops

Kheops

Aantal berichten : 184
Leeftijd : 41
Woonplaats : Leuven
Registration date : 10-05-07

Helium wil maar niet ontsnappen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Helium wil maar niet ontsnappen!   Helium wil maar niet ontsnappen! Icon_minitimevr mei 11, 2007 5:13 pm

Alex schreef:
Alle radioactieve elementen die in de natuur voorkomen produceren helium tijdens hun verval (uiteenvallen van uranium tot lood).

Onder de vorm van alfa-stralen dacht ik ... NIET als gas.
Het meeste commerciële helium wordt uit natuurlijke ondergrondse gasreserves gewonnen.

En je vergeet ook gemakkelijkshalve dat UV -straling ook zorgt voor ionisering van helium.
Helium dat zich onder de grond vormt wordt ook vastgehouden in die rotslaag.
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Helium wil maar niet ontsnappen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Helium wil maar niet ontsnappen!   Helium wil maar niet ontsnappen! Icon_minitimeza jun 16, 2007 11:52 am

Volgens de ideaalgaswet en de zonnewind kan helium wel met verloop van de tijd uit de atmosfeer ontsnappen. De ideaalgaswet stelt PV=nRT of in woorden: de druk maal het volume is gelijk aan het aantal deeltjes maal de universele gasconstante maal de temperatuur, ongeacht de aard van het gas. Aangezien bij de vorming van helium het aantal toeneemt en de druk en temperatuur, hoewel op verschillend op verschillende hoogte, overal nagenoeg gelijk blijven, en de constante R vanzelfsprekend gelijk blijft, spreekt het voor zich dat dit dus een verandering in het volume teweeg brengt. Aangezien helium een heel licht gas is, stijgt het naar de bovenste regionen van de aardatmosfeer (vgl. een heliumballon die opstijgt als je hem laat vliegen) en als het volume toeneemt zal uiteindelijk een hoogte bereikt worden waar de middelpuntsvliedende kracht belangrijker is dan de gravitatiekracht, en de deeltjes die dat punt passeren ontsnappen dus aan de aardgravitie. De zonnewind is een magnetische wind die constant "waait" aan 400m/s en deze neemt ook wat lichtere elementen mee uit de bovenste regionen van onze aardatmosfeer.

Bron: http://www.nadarwin.nl/Geo/jongeaarde.html
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud




Helium wil maar niet ontsnappen! Empty
BerichtOnderwerp: Re: Helium wil maar niet ontsnappen!   Helium wil maar niet ontsnappen! Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Helium wil maar niet ontsnappen!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Met reden geloven :: Bible, faith and science :: Gesloten topics-
Ga naar: