Met reden geloven
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Met reden geloven


 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

 

 Bijbelse profetiŽn

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimedo apr 26, 2007 3:52 am

De bijbel staat vol met profetieŽn (toekomstvoorspellingen), het grootste deel van deze voorspellingen zijn al uitgekomen, enkele (met betrekking tot de eindtijd) moeten nog uitkomen. Het grote verschil met andere profetieŽn, zoals die van Nostradamus, of die van horoscopen, is dat bijbelse profetieŽn niet vaag en voor allerlei uitleg vatbaar zijn. Bijbelse profetieŽn zijn in het algemeen maar op ťťn manier uit te leggen.

ProfetieŽn met betrekking tot het leven van Jezus (overgenomen uit een word documentje van me, anders was het niet duidelijk):
Bijbelse profetiŽn Jezusprof

Enkele profetieŽn over de Joden:

Bijbelse profetiŽn Jodenprof

Bovenstaande profetieŽn over Jezus en over de Joden zijn nog maar een greep uit de vele profetieŽn die in de bijbel staan en ook zijn uitgekomen. Er zijn nog maar enkele profetieŽn die nog zijn uitgekomen, en deze hebben betrekking tot de eindtijd. Alle eindtijdprofetieŽn zijn er teveel om nu snel een overzicht van te geven, daarvoor verwijs ik je door naar de site: http://www.harpazo.net/101/List.html

Wel is duidelijk dat veel van deze profetieŽn al vervuld zijn, en er nog maar enkele moeten gebeuren. De wederkomst van onze Heer Jezus Christus is dus nabij. Hierover wil ik nog een klein stukje schrijven.

Jezus zegt:

ďVeel mensen denken dat Ik nooit terugkom voor hen, maar Ik zeg je dat Ik spoediger kom dan zij denkenĒ.

ďMijn Koninkrijk is klaar voor Mijn kinderenĒ

ďIk weet dat veel van Mijn kinderen denken dat het nog heel lang duurt voordat Ik voor hen terugkom. Sommigen denken zelfs dat ik nooit terugkom, maar Ik wil dat je hen vertelt dat Mijn Koninkrijk klaar is voor hen die klaar zijn en wachten op Mij. Ik kom heel spoedigĒ.

(De hemel is zo echt, Choo Thomas, 2005)

Het Koninkrijk van de hemel, van God, is al klaar. Alles is gereedgemaakt voor degenen die in Jezus geloven en leven volgens zijn wil. En Zijn komst is nabij, dat zegt Jezus heel duidelijk. Maar, ben jij daar klaar voor?

Jezus zegt ook tegen Choo Thomas:

ďDe enigen die Mijn Koninkrijk mogen binnengaan, zijn zij die zuiver van hart zijn Ė mijn gehoorzame kinderen. Velen die zichzelf Ďchristení noemen, leven niet in overeenstemming met Mijn Woord. En sommigen van hen denken dat ťťn keer per week naar de kerk gaan voldoende is. Ze lezen nooit Mijn Woord en ze jagen naar wereldse zaken. Sommigen die zelfs Mijn Woord kennen hebben nooit hun hart aan Mij gegeven. Mijn Woord zegt dat het moeilijk is om binnen te gaan in Mijn hemelse Koninkrijk, er zijn er maar zo weinig die dit begrijpen en het belang ervan inzien.Ē

Ben jij klaar voor de terugkomst van Jezus Christus?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
speedyAantal berichten : 130
Registration date : 26-04-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimezo mei 27, 2007 10:32 am

Hoe zie jij Jezus terugkomst op aarde Alex? Ik denk dat je hem geestelijk dan ziet verschijnen aan de hele wereld.... over ongeveer 4 a 5 miljard jaar of iets eerder dan pas komt er een eind aan het bestaan van de aarde in dit zonnestelsel en al het leven op aarde maar dat weet je natuurlijk niet 100% zeker omdat wij nu leven en je weet nooit hoe het met het leven is gesteld over een paar miljard jaar, omdat wij zelf maar max. 120 jaar kunnen leven. Je weet nooit wat daarna gebeurd, maar nu beschikken we over de kennis. Feit en bewezen is dat de maan zich elk jaar 4 cm verder van de aarde verwijdert, door de botsing tussen 2 planeten in de beginstadium van ons zonnestelsel is de aarde en de maan ontstaan, in het begin, 4,5 miljard jaar geleden stond de maan heel dichtbij de aarde, 10000 km. Nu vandaag de dag staat de maan 400.000km ver weg van de aarde en zorgt er voor dat de aardas zo is als ie nu is. Geloof en wetenschap zijn 2 totaal andere dingen. Voor de uittocht van de Joden uit Egypte zijn geen bewijzen gevonden volgens de wetenschap, de uittocht uit Egypte is een verhaal in de Bijbel. Ik geloof wel in de uittocht maar het is wetenschappelijk niet te bewijzen. Je leeft nu en als mensen maken wij onderdeel uit van het leven.
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimedi jun 12, 2007 9:54 am

Geboren uit een maagd: Mattheus maakte hier een enorme blunder door het hebreeuwse woord met maagd te vertalen, terwijl het jonkvrouw, oftewel jonge vrouw betekent. Bovendien heeft Jesaja het tegen Achaz (zie 7:10) en is het een teken voor HEM dat in ZIJN tijd een vrouw, die al zwanger is, een zoon krijgt en Immanuel zal noemen.

Kindermoord: Lees in de context, dan zie je dat het over de ballingschap gaat (Jeremia leefde in de tijd van ballingschap en maakte zelf mee dat Israel weer terug naar zijn land mocht gaan).

Vlucht naar Egypte: Lees in de context, het gaat over het volk Israel: ĎToen Israel nog een kind was, had ik het lief; uit Egypte heb ik mijn zoon weggeroepen.í Dit gaat over de uittocht van Egypte.

Johannes in de woestijn: niet vaag en voor allerlei uitleg vatbaar, zei je? Heb je de tekst zelf wel gelezen?

De voorbode: Het hebreeuwse woord voor bode is ĎMaleachií. Ja, dat lees je goed. De profeet Maleachi, heette dus Ďde bodeí. De Ďprofetieí gaat dus over Maleachi zelf. Bovendien is de letterlijke vertaling: Ďzie, ik ben al bezig te zendenÖí (Bron: Hosea-Maleachi, door Ds. C. Vonk, blz 921). Bovendien lees je verderop in vers 4 de Ďprofetieí dat God weer verheugd zal worden door de offers, terwijl door Jezus de offers werden afgeschaft.

Zo kan ik nog wel even doorgaan met die profetieŽn. Heb je zelf ook alle teksten gelezen, en de context erbij genomen, of heb je dit schemaatje gewoon klakkeloos overgenomen uit je boek?
Terug naar boven Ga naar beneden
speedyAantal berichten : 130
Registration date : 26-04-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimedi nov 06, 2007 5:41 am

Wie zegt dat al die bijbelse profetieŽn zijn uitgekomen Alex, mensen halen uit het nieuwe testament versen waarmee wordt gedacht dat het weleens de vervulling van een bepaalde profetie zou kunnen zijn. Het zijn interpretaties. Het oude testament en het nieuwe testament zijn verschillend van elkaar. Dan nog even terugkomende op de vraag, Hoe zie jij Jezus terugkomst op aarde Alex? Ik denk dat je hem geestelijk dan ziet verschijnen aan de hele wereld.... over ongeveer 4 a 5 miljard jaar of iets eerder dan pas komt er een eind aan het bestaan van de aarde in dit zonnestelsel en al het leven op aarde maar dat weet je natuurlijk niet 100% zeker omdat wij nu leven en je weet nooit hoe het met het leven is gesteld over een paar miljard jaar, omdat wij zelf maar max. 120 jaar kunnen leven. Je weet nooit wat daarna gebeurd, maar nu beschikken we over de kennis. Feit en bewezen is dat de maan zich elk jaar 4 cm verder van de aarde verwijdert, door de botsing tussen 2 planeten in de beginstadium van ons zonnestelsel is de aarde en de maan ontstaan, in het begin, 4,5 miljard jaar geleden stond de maan heel dichtbij de aarde, 10000 km. Nu vandaag de dag staat de maan 400.000km ver weg van de aarde en zorgt er voor dat de aardas zo is als ie nu is. Geloof en wetenschap zijn 2 totaal andere dingen. Voor de uittocht van de Joden uit Egypte zijn geen bewijzen gevonden volgens de wetenschap, de uittocht uit Egypte is een verhaal in de Bijbel. Ik geloof wel in de uittocht maar het is wetenschappelijk niet te bewijzen. Je leeft nu en als mensen maken wij onderdeel uit van het leven. Jezus leeft vandaag de dag nog steeds voort onder de mensen!
Terug naar boven Ga naar beneden
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimevr feb 15, 2008 11:10 am

Citaat :
Wie zegt dat al die bijbelse profetieŽn zijn uitgekomen Alex, mensen halen uit het nieuwe testament versen

Inderdaad, het nieuwe testament zegt dat deze profetieŽn vervulling hebben gekregen in het leven van Jezus Christus. Geloof je dat niet, dan geloof je niet in het nieuwe testament. Je mag je dan ook gaan afvragen of je wel in Jezus gelooft, want hij staat ook in het nieuwe testament.

Citaat :
Het oude testament en het nieuwe testament zijn verschillend van elkaar

Ja logisch, als het twee dezelfde boeken waren had het weinig nut he?

Citaat :
Hoe zie jij Jezus terugkomst op aarde Alex?

Zoals het beschreven staat in het bijbelboek Openbaringen

Citaat :
Jezus leeft vandaag de dag nog steeds voort onder de mensen!

Onder of in de mensen? Dat is een wezenlijk verschil

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
speedyAantal berichten : 130
Registration date : 26-04-07

Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitimeza feb 16, 2008 8:00 am

als je interpreteert zoals in openbaringen dan hanteer je de pentecostal, evangelische letterlijke interpretatie denk ik Smile

logische conclusie dat het oude en nieuwe testament verschillend van elkaar zijn idd affraid

Jezus leeft voor in de mensen!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Bijbelse profetiŽn Empty
BerichtOnderwerp: Re: Bijbelse profetiŽn   Bijbelse profetiŽn Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Bijbelse profetiŽn
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Met reden geloven :: Faith :: Geloof algemeen-
Ga naar: