Met reden geloven
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Met reden geloven


 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

 

 Waarom Jezus?

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedo apr 26, 2007 4:01 am

Waarom Jezus?

Misschien wel één van de belangrijkste vragen die je ooit in je leven kan stellen. Het is in ieder geval de belangrijkste keuze die je kan maken, of je kiest om Jezus te aanvaarden en in Hem te geloven of je verwerpt Hem. Hoe dan ook kies je. Jezus maakte dit heel duidelijk door te zeggen: “Wie niet met mij is, is tegen mij, en wie niet met mij samenbrengt, drijft uiteen”. Dit klinkt misschien radicaal en dat is het ook. Anders dan sommige mensen misschien zouden verwachten is het geloof niet dat je naar de kerk gaat, daar je happy face opzet, en dat je bidt voor het eten. Absoluut niet, geloven in Jezus houdt in dat je dagelijks je kruis opneemt. Je zult misschien te lijden krijgen, bespot worden of vernederd. Maar je weet ook wat je te wachten staat, dat Jezus speciaal voor jou een huis heeft klaargemaakt in de Hemel.

Maar goed, nu loop ik vooruit op zaken, we hadden het tenslotte over ‘waarom Jezus’? Waarom Jezus en waarom niet Mohammed, Buddha of wat dan ook? Ja, waarom eigenlijk? Of waarom überhaupt geloven in een God, is de wereld niet ontstaan door een oerknal en zijn we niet allemaal geëvolueerd tot wat we nu zijn?

Laat ik hierin duidelijk zijn, ik vind dat als je in de oerknal en in evolutie gelooft, je een groter geloof heb dan ik. Als je om je heen kijkt en ziet hoe mooi alles is gemaakt, de bergen, de rivieren, de zeeën en alle levende wezens dan geloof ik niet dat dat toeval kan zijn. Helemaal niet als je gaat kijken naar de mensen, en hoe deze in mekaar zit. Er is niet één mens op aarde dat identiek is, of identiek was, aan iemand anders op aarde. Niet één! Zelfs de hartslag van ieder levend mens op aarde verschilt! Toeval?! K dacht het dus ff niet! Ik zou er depressief van worden als dit alles toeval moest zijn, want waarvoor leef je dan? Wat is dan je doel? Zoveel mogelijk plezier hebben hier op aarde en dan ben je dood? Nou, sterkt hoor als je dit gelooft. Ik geloof dus dat er sowieso een God moet zijn, en dat deze alles heeft gemaakt, en dat al het zichtbare dus is ontstaan uit het onzichtbare. Ik geloof ook dat deze God er altijd al moet geweest zijn en er altijd zal zijn en bovendien ook nog eens alomtegenwoordig is. En dit geloof ik dus alleen al omdat ik om me heen kijk.

Maar goed, stel dat we het erover eens kunnen worden dat er een God moet bestaan, wat voor God is dit dan? Want er zijn vele geloven in de wereld, en allen claimen de waarheid te zijn! Hier kan ik heel kort in zijn, er is maar één geloof waar de God niet gemaakt of bedacht is door mensen. Er is maar één geloof waarin God zelf zich heeft geopenbaard aan de mensen. En dat is het christelijke geloof. De rest is allemaal onzin.

Sommige zitten er dicht bij, maar tegelijkertijd missen ze het belangrijkste deel. En dat is dat God zelf in actie komt, om een relatie met de mensen te krijgen. God heeft jou en mij zo lief, dat Hij Zijn eigen Zoon naar deze wereld stuurde. Deze Zoon, Jezus, leefde een perfect leven hier op aarde, in zijn 33 jaar hier zondigde Hij niet één keer. En als beloning kruisigden de mensen Hem. Maar dit allemaal paste in het plan van God. Want Hij laadde alle zonden van de mensen op Zijn eigen Zoon, zodat met Zijn dood alle zonden vergeven konden worden. En als leuk toetje op de slagroom werd ook nog de dood overwonnen (de dood is namelijk het gevolg van zonde). Ha! Daar stonden de duivel en zn trawanten mooi ff betoeterd te kijken! Hun grootste wapen, namelijk het aanklagen van mensen (dmv zonden) bij God, ging niet meer door, want God vergaf ze door Jezus Christus!

Maar… Dan moesten die mensen wel gekozen hebben voor Hem! En om deze keuze te maken is geloof nodig. En daar zit nu de knoop. Bovenstaande klinkt misschien als een sprookje, leuk,we zijn allemaal vergeven door God, en daarom gaan we niet meer dood en gaan we naar hemel en daar een leuke tijd met elkaar beleven! Toch, juist doordat het allemaal zo onwerkelijk klinkt, moet het wel waar zijn! Want welk mens kan ooit zoiets verzinnen?! Tel daarbij de feiten op van de gevolgen van keuzes van mensen voor Jezus Christus. Ik ken een (ex) drugsverslaafde die tot geloof is gekomen, vervolgens werd ie van Hepatitis genezen is ie van zn verslaving af! Verder blinden die weer kunnen zien, mensen in rolstoelen die weer kunnen lopen, doven die weer kunnen horen, geloof me, als je dit met eigen ogen meemaakt sterkt dat je wel in je overtuiging dat je het bij het juiste eind hebt. Maar ja, geloof je me? Geloof je dat ik dit heb meegemaakt of zeg je; nah, je zit nu een hoop onzin te verkopen? It’s all about faith.

Weet je, stel dat je nu na het lezen van dit verhaal wel nieuwsgierig bent geworden, dan kun je altijd proberen of God bestaat. Wat bedoel ik hier nu mee? Doe je ogen eens dicht, vouw je handen en vraag gewoon: “God als u echt bestaat, wilt u uzelf dan openbaren aan mij, wilt u duidelijk maken dat u echt bestaat?”. Geloof me, God zal antwoorden. Heb je nog verdere vragen, dan kun je die altijd stellen natuurlijk.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
Kheops

Kheops

Aantal berichten : 184
Leeftijd : 41
Woonplaats : Leuven
Registration date : 10-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 4:37 am

Citaat :
Toch, juist doordat het allemaal zo onwerkelijk klinkt, moet het wel waar zijn!

Is dat je sterkste argument om te geloven? Shocked
In een psychiatrisch ziekenhuis loopt er iemand te verkondigen dat hij de zoon van de Heilige Pillipilli Boem Boem is ... hij denkt dat het Vliegende Spaghettimonster de wereld geschapen heeft !!!

Nu, volgens uw argument MOET ik hem wel geloven ...

Trouwens, je kent blijkbaar niet veel over die andere godsdiensten. Het Jodendom, Islam en Christendom vereren 1 en dezelfde God. Gewoon een verschil in profeten...

En last but not least: Het Boeddhisme beschouwt Boeddha helemaal niet als een god. Er is volgens hen uberhaupt geen!
Terug naar boven Ga naar beneden
alexjuhAantal berichten : 16
Registration date : 06-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 6:14 am

even duidelijkheid

de God van de islam(allah dus).
is niet dezelfde als die van de Joden en de Christenen.
het Christendom is uit het Jodendom ontstaan d.m.v. Paulus.

en de koran is ook totaal anders dan de bijbel.
namelijk dat de islam zich tegen democratie keert en elke ongelovige op deze wereld wil uitroeien.
er zijn ook verschillende marteltechnieken en omkoperijen om ongelovigen tot de islam te laten bekeren.

tot zover..
Terug naar boven Ga naar beneden
.Aantal berichten : 156
Registration date : 15-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 6:14 am

@Kheops: Ik ben het redelijk met je eens dat het bij zowel Jodendom, Christendom als Islam om dezelfde God gaat. Toch is er een enorm verschil in geloofsbeleving. En er is één heel groot verschil tussen het Christendom en die andere twee; een verschil wat het wezenlijk anders maakt: Jezus Christus heeft ons verlost van zonde. Dit is essentieel voor ons geloof.
Terug naar boven Ga naar beneden
.Aantal berichten : 156
Registration date : 15-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 6:24 am

Waarom kan je geen post edit doen. Sad

@alexjuh: Ik ben het niet met je eens. Je zegt dat de Islam iedereen van een ander geloof wil uitroeien, maar dat is niet waar. In de Koran staat dat de Islam respect zal hebben voor Christenen en Joden. Dit omdat ze Mohammed hebben geholpen.

Om te zeggen dat het niet dezelfde God is... dat is moeilijk te oordelen. Ik zie het gewoon als dat ze dezelfde God dienen, maar op een andere manier. Wij zien God als liefde en gehoorzamen uit liefde voor Hem. De Islam dient God, zover ik weet, omdat het zo geschreven staat. Trouwens, dat doen veel Christenen ook.
Terug naar boven Ga naar beneden
Kheops

Kheops

Aantal berichten : 184
Leeftijd : 41
Woonplaats : Leuven
Registration date : 10-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 6:44 am

alexjuh schreef:
even duidelijkheid

de God van de islam(allah dus).
is niet dezelfde als die van de Joden en de Christenen.
het Christendom is uit het Jodendom ontstaan d.m.v. Paulus.

I beg to differ ... Islam, Joden en Christenen vereren de God van Abraham.
Abraham komt voor in Koran, Tenach en Bijbel.

De Koran is een oproep tot onderwerping of overgave, 'islam', aan de ene ware God. De Koran benadrukt dat God dezelfde is als de God van joden en christenen. Het woord Allah geen eigennaam, maar slechts de Arabische aanduiding voor God.

Maar zoals de christelijke leer op sommige punten van de joodse leer over God afwijkt, wijkt de islamitische leer af van de joodse ėn christelijke leer.

En hier nog een interessant gegeven ivm de Koran:
Ook de Thora en andere boeken van de Bijbel waaronder het Nieuwe Testament zijn volgens de islamitische leer belangrijke boeken, maar zijn, volgens de Koran, in de loop der eeuwen door mensenhanden veranderd en vervalst. Het is voor een moslim niet duidelijk welk gedeelte oorspronkelijk door God geopenbaard is en welk gedeelte later is toegevoegd.

Atheïst zijnde, vergelijk ik graag godsdiensten en dit zonder enige vooroordelen.
Hierin moet ik de Islam eigenlijk gelijk geven. En dan denk ik bijvoorbeeld aan de Concilie van Nicea.
Terug naar boven Ga naar beneden
alexjuhAantal berichten : 16
Registration date : 06-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 9:01 am

maar hoe zit het dan met de extremistische moordaanslagen.

en zoals bijvoorbeeld leden van de hofstad groep zeggen.
dat je of moet vechten of moet vluchten.
ongelovigen moeten op gruwelijke wijze vermoord worden.

in het nederlands dagblad staat ook dat er 2 christenen vermoord zijn omdat ze bijbels maakten.
volgends de koran moesten de vingers afgesneden worden en de keel doorgesneden.
ik begrijp niet dat je dit kan vergelijken met het jodendom en het christendom.

www.nd.nl
www.opendoors.nl
Terug naar boven Ga naar beneden
KimchiAantal berichten : 30
Registration date : 07-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 10:19 am

ik vraag me dan af

waarom jezus en niet de goden van het oude egypte, van de aztecen of maya's ?
waarom is jou geloof zoveel plausibeler dan die van andere volkeren?
waarom zijn er over de hele wereld verschillende religies, wat maakt de jouwe dan de juiste ?
Terug naar boven Ga naar beneden
Kheops

Kheops

Aantal berichten : 184
Leeftijd : 41
Woonplaats : Leuven
Registration date : 10-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 10:28 am

Tja .. Moslimfundamentalisten zijn even erg als Christelijke fundamentalisten.
Beide misbruiken hun heilig boek als het er op aankomt. In de media verkopen extreme visies als zoete broodjes.
Denk jij nu écht dat alle Moslims terroristen en extreme fundamentalisten zijn?

Zo riep Hitler "Gott mit Uns" en Bush "May God bless you all".
De Kerk keek collectief de andere kant uit toen de Joden werden vergast ...
Over de kruistochten en de Inquisitie zullen we maar zwijgen zeker?
"God wilt het" ... yeah right ...


Dus hou aub op met die schijnheiligheid !!!! Jullie godsdienst heeft ook bloed aan haar handen en is alles behalve onschuldig!

En de Joden?
Laten we het erop houden dat Israël tegenwoordig alles behalve een toffe reisbestemming is Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
.Aantal berichten : 156
Registration date : 15-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedi mei 15, 2007 11:14 am

@alexjuh: Weeral moet ik je ongelijk geven. Razz De Islam is niet de enige godsdienst die zo bezig is. Zoals inderdaad Kheops al aangaf, het christendom heeft bloed aan haar handen. En dan kan je ook Ierland noemen en de Reformatie waar enorm veel doden vielen. Maar dan heb je 't over de godsdiensten, niet over God.

Ik vind 't onzin om te zeggen over een godsdienst: dit is dé ware godsdienst. Natuurlijk zal de ene wel dichter bij de waarheid zitten dan de andere, maar onthoud: religies zijn gemaakt door mensen. Wij maken er een rotzooi van, niet God.
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedo jun 14, 2007 2:41 am

Alex schreef:


Deze Zoon, Jezus, leefde een perfect leven hier op aarde, in zijn 33 jaar hier zondigde Hij niet één keer.
Is liegen geen zonde? Jezus zei dat het mosterdzaadje de kleinste is van alle zaden. Maar er zijn nog vele andere zaden die kleiner zijn, zoals die van orchideeen. Als zoon van God moest Jezus dat kunnen weten, en loog hij de mens dus voor.

Alex schreef:

En als beloning kruisigden de mensen Hem. Maar dit allemaal paste in het plan van God. Want Hij laadde alle zonden van de mensen op Zijn eigen Zoon, zodat met Zijn dood alle zonden vergeven konden worden.

Waarom moest Jezus sterven voor onze zonden? Is dat wel echt zo rechtvaardig? En waarom konden de zonden van Jesaja wel zomaar vergeven worden? (denk aan de hete kool die tegen zijn lippen werden gedrukt zodat hij weer rein was, ik dacht Jesaja 6)

Alex schreef:


Tel daarbij de feiten op van de gevolgen van keuzes van mensen voor Jezus Christus. Ik ken een (ex) drugsverslaafde die tot geloof is gekomen, vervolgens werd ie van Hepatitis genezen is ie van zn verslaving af! Verder blinden die weer kunnen zien, mensen in rolstoelen die weer kunnen lopen, doven die weer kunnen horen, geloof me, als je dit met eigen ogen meemaakt sterkt dat je wel in je overtuiging dat je het bij het juiste eind hebt. Maar ja, geloof je me? Geloof je dat ik dit heb meegemaakt of zeg je; nah, je zit nu een hoop onzin te verkopen? It’s all about faith.
Ik geloof je best, maar jouw conclusie geloof ik niet. Niet alleen christenen genezen, ook wiccans kunnen genezen, of hindoes en boeddhisten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedo jun 14, 2007 3:17 am

Citaat :
Is liegen geen zonde? Jezus zei dat het mosterdzaadje de kleinste is van alle zaden. Maar er zijn nog vele andere zaden die kleiner zijn, zoals die van orchideeen. Als zoon van God moest Jezus dat kunnen weten, en loog hij de mens dus voor.

Wat betreft het mosterdzaadje: één van de teksten waar het om gaat is de volgende (mat. 13: 31/32):

"Hij hield hun een andere gelijkenis voor: ‘Het koninkrijk van de hemel lijkt op een zaadje van de mosterdplant dat iemand meenam en in zijn akker zaaide. Het is weliswaar het kleinste van alle zaden, maar het groeit uit tot de grootste onder de planten. Het wordt een struik, en de vogels van de hemel komen nestelen in de takken."

Let op! Jezus vertelt hun een parabel, een vergelijkenis, en in dit soort verhalen is het vaak gebruikelijk om dingen op een andere manier te zeggen.

Daarnaast heeft Jezus het over een oogst. In die context en in die setting had Jezus 100% gelijk door te zeggen dat het mosterdzaadje het kleinste van alle zaden is, maar uitgroeit tot de grootste onder de planten. Het mosterdzaadje is dan ook naar verhouding het kleinste zaadje wat uitgroeit tot een grote plant/boom. Een orchidee groeit niet veel verder uit dan een struik.

Voor een uitgebreider antwoord verwijs ik je door naar:

http://www.ldolphin.org/unruh/mustard.html

http://www.christianodyssey.org/mark/mark025.htm

&

http://faculty.gordon.edu/hu/bi/Ted_Hildebrandt/NTeSources/NTArticles/GTJ-NT/Sproule-MatMustard-GTJ-80.pdf
(met name de laatste bron gaat er diep op in en geeft een goede conclusie)

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimedo jun 14, 2007 8:29 am

In het laatste artikel dat je gaf staat:

Citaat :

There are various weeds and wild flowers belonging to the
mustard, amaranth, pigweed, and chickweed families with seeds as
small or smaller than mustard itself, but they would not have been
particularly known or noticed by the inhabitants. Mustard occurs both
wild and planted. The seeds of basil (Ocium basilicum, in the mint
family) are nearly as small as those of mustard, and the plant was used
in ancient times, though not so much as in later periods (medieval and
modern). The only modern crop plant of importance with smaller seeds
than mustard is tobacco, but this plant is of American origin and was
not grown in the Old World until the 16th century and later

Hoezo 'particularly' bekend? Waren er dan toch een paar mensen die deze zaden hadden opgemerkt? Die kans lijkt me inderdaad erg groot. Zij kunnen in ieder geval niet bewijzen dat men de zaden helemaal niet kenden.

De 'basil' is bijna net zo klein. In de context lijkt het er op dat het net iets kleiner was, maar dat hebben ze niet duidelijk aangegeven in de tekst. Dat zaad werd gebruikt, misschien nog niet zo vaak, maar toch gebruikt. Hoezo is het mosterdzaad dan het kleinste zaad, dat gezaaid wordt? Bovendien wordt daarna het woordje 'planten' gebruikt. Als het alleen maar om de oogst gaat, zou je eerder 'gewassen' verwachten, of iets wat door op lijkt. Planten is veel te wijd om er van uit te gaan dat Jezus niet alle zaden bedoelde.

Je hebt gelijk dat het een gelijkenis is. Maar van Jezus mag je verwachten dat hij zich aan de feiten houdt, omdat hij alwetend zou zijn. Dan had hij moeten zeggen dat het mosterdzaadje het meeste groeit van alle gezaaide planten, o.i.d.
Hij liegt de mensen voor, dat kun je niet goedpraten met aanpassing van de tijd of zo.
Terug naar boven Ga naar beneden
speedyAantal berichten : 130
Registration date : 26-04-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimevr jun 15, 2007 2:59 pm

Waarom Jezus?
Ten eerste Jezus is de zoon van God . Ik geloof dat Jezus de enige weg tot God is en dat hij de weg, de waarheid en het leven is en dat je door hem te leren kennen/ een relatie met hem aan te gaan kunt zoeken wat God met jouw leven voor bedoeling heeft.
Verder wordt de geest onzuiver als het hart niet gewassen wordt door gebed. Aan Jezus kun je elke dag vertellen wat je hebt beleefd, wat je bij hem kwijt wil, hij zal naar je luisteren en alles wat je vraagt zal je gegeven worden, niet gelijk, maar als je er maar om vraagt. Als je in de zoon van God gelooft kun je helder van geest zijn en kan je echt door een relatie aan te gaan met hem zoeken wat God met jouw leven wilt doen want je leeft volgens volgens de bijbel in het geloof in de Zoon van God. "Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven"
Galaten 2: 20
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimeza jun 16, 2007 8:49 am

speedy schreef:
Waarom Jezus?
Ten eerste Jezus is de zoon van God .

Voor jou ook de vraag: Hoe kan het dat Jezus, die zoon van God en zelf God is, zo'n fout maken met zijn gelijkenis van het mosterdzaadje.
Hoe kan het dat God de zoon niet alles weet? Dat blijkt ook uit de volgende tekst:
Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het.
Matteus 24:36

speedy schreef:

alles wat je vraagt zal je gegeven worden, niet gelijk, maar als je er maar om vraagt.
Ik wed dat arme Afrikaanse kinderen God smeken om een stukje brood, om een beetje veiligheid en om een toekomst. Helaas laat God nogal lang op zich wachten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Saul KarathAantal berichten : 12
Registration date : 25-04-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimezo jun 17, 2007 11:10 am

esperanza schreef:
speedy schreef:
Waarom Jezus?
Ten eerste Jezus is de zoon van God .

Voor jou ook de vraag: Hoe kan het dat Jezus, die zoon van God en zelf God is, zo'n fout maken met zijn gelijkenis van het mosterdzaadje.
Hoe kan het dat God de zoon niet alles weet? Dat blijkt ook uit de volgende tekst:
Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het.
Matteus 24:36

speedy schreef:

alles wat je vraagt zal je gegeven worden, niet gelijk, maar als je er maar om vraagt.
Ik wed dat arme Afrikaanse kinderen God smeken om een stukje brood, om een beetje veiligheid en om een toekomst. Helaas laat God nogal lang op zich wachten.

Vergeet niet dat het de mensen zelf zijn die andere mensen iets toedoen. Als mensen onder slavernij werken, is dat niet Gods schuld. Het zou wel heel mooi zijn als hij dat allemaal afschafte, maar is er dan nog sprake van 'vrije wil'?
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimezo jun 17, 2007 12:00 pm

Saul Karath schreef:


Vergeet niet dat het de mensen zelf zijn die andere mensen iets toedoen. Als mensen onder slavernij werken, is dat niet Gods schuld. Het zou wel heel mooi zijn als hij dat allemaal afschafte, maar is er dan nog sprake van 'vrije wil'?

Ik verwijt het God ook niet, inderdaad is de mens direct of indirect verantwoordelijk voor veel leed in deze wereld. Maar kom niet aan met een tekst als 'bid en het zal je gegeven worden' terwijl ze daar in Afrika maar weinig van merken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alex
Admin
Alex

Aantal berichten : 487
Woonplaats : Geen vaste
Registration date : 25-04-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimezo jun 17, 2007 12:08 pm

Ik snap het ook niet altijd. Waarom lijkt het inderdaad alsof God niets doet aan stervende kinderen in Afrika?

Of zou het zo zijn dat God ons als oplossing heeft bedoeld?

Hmm...God had dan ook wel kunnen weten dat het de mens koud laat dat er duizenden kinderen sterven in Afrika. Beetje slechte oplossing.

_________________
Credo quia absurdum ?!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://hamorlehem.blogspot.com/
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimezo jun 17, 2007 12:27 pm

Het makkelijkste was als hij de mens beter schiep, met een wat hulpvaardigere natuur. Of natuurlijk gewoon met een vingerknip alle armoede laten verdwijnen Wink.
Terug naar boven Ga naar beneden
BajoAantal berichten : 27
Leeftijd : 38
Registration date : 16-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 1:32 pm

esperanza schreef:
Het makkelijkste was als hij de mens beter schiep, met een wat hulpvaardigere natuur. Of natuurlijk gewoon met een vingerknip alle armoede laten verdwijnen Wink.
Als we dat zouden kunnen, zou macht of rijkdom nog meer tussen God en ons mensen in staan, zouden we Hem minder of zelfs helemaal niet meer nodig hebben. En dat geeft ook weer dat we (nog meer) op ons zelf gericht zijn en dat maakt je bepaald niet gelukkig!
Terug naar boven Ga naar beneden
BajoAantal berichten : 27
Leeftijd : 38
Registration date : 16-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 1:38 pm

Maar je idee is ook wel begrijpelijk.. Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
esperanza

esperanza

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 31
Registration date : 11-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 1:40 pm

Bajo schreef:
esperanza schreef:
Het makkelijkste was als hij de mens beter schiep, met een wat hulpvaardigere natuur. Of natuurlijk gewoon met een vingerknip alle armoede laten verdwijnen Wink.
Als we dat zouden kunnen, zou macht of rijkdom nog meer tussen God en ons mensen in staan, zouden we Hem minder of zelfs helemaal niet meer nodig hebben. En dat geeft ook weer dat we (nog meer) op ons zelf gericht zijn en dat maakt je bepaald niet gelukkig!

Allereerst welkom op het forum Bajo Very Happy

Als er meer gelijkheid in de wereld zou zijn, zou deze wereld er een stuk beter uit zien. Veel criminaliteit komt doordat mensen geen manier meer zien om op een eerlijke manier een goede toekomst te kunnen krijgen. Met gelijkheid is er ook veel minder sprake van jaloezie. En zo is er nog wel meer te bedenken. Kortom, het leven zag er dan een steuk rooskleuriger uit. Er is dan veel minder reden om God problemen te verwijten en je kunt hem beter eren. Ik zie dus niet in waarom rijkdom (of dus in ieder geval geen armoede) slecht zou zijn voor de relatie tussen de mens en God.
Terug naar boven Ga naar beneden
Kheops

Kheops

Aantal berichten : 184
Leeftijd : 41
Woonplaats : Leuven
Registration date : 10-05-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 2:00 pm

Bajo schreef:
Als we dat zouden kunnen, zou macht of rijkdom nog meer tussen God en ons mensen in staan, zouden we Hem minder of zelfs helemaal niet meer nodig hebben. En dat geeft ook weer dat we (nog meer) op ons zelf gericht zijn en dat maakt je bepaald niet gelukkig!

Moet spontaan aan deze zin denken: "ZALIG zij de armen des geest"
Terug naar boven Ga naar beneden
BajoAantal berichten : 27
Leeftijd : 38
Registration date : 16-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 2:03 pm

Dank je Esperanza!


Als ik naar mijzelf kijk en terugkijk op ervaringen met bijv. fam weet ik ook dat rijkdom absoluut in de weg kan staan; je er bewust of onbewust zo mee bezig bent dat God naar de achtergrond gaat of helemaal uit het zicht verdwijnt.
We kunnen veelal een voorbeeld nemen aan (gelovige) mensen die in armoe leven of vervolgd worden die blijven vertrouwen en geduldig blijven.
Wij, als overwegend rijke westerlingen kunnen ons soms al razend maken om bijvoorbeeld een krasje op de auto..

Ik geloof dan ook dat mensen die het moeilijk hebben maar dicht bij God blijven meestal gelukkiger zijn dan talloze mensen die het financieel goed voor elkaar hebben maar God niet zo nodig hebben of helemaal niet!
Terug naar boven Ga naar beneden
BajoAantal berichten : 27
Leeftijd : 38
Registration date : 16-06-07

Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitimema jun 18, 2007 2:07 pm

@ Kheops: Ik geloof ook dat we op hetzelfde doelen.. Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Waarom Jezus? Empty
BerichtOnderwerp: Re: Waarom Jezus?   Waarom Jezus? Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Waarom Jezus?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Met reden geloven :: Faith :: Geloof algemeen-
Ga naar: